Nieuws

CleanMem 1.6.5

CleanMem kun je zien als een uitbreiding voor het Windowsgeheugenbeheer. Het tooltje probeert te voorkomen dat Windows te vaak de wisselbestanden op schijf aanspreekt.

Dat kan door geheugen vrij te maken dat niet langer in gebruik of nodig is. Het is namelijk niet uitgesloten dat sommige programma’s behoorlijk wat geheugen in beslag nemen en dat na afloop niet allemaal netjes weer vrijgeven – vroegere Firefoxversies waren bijvoorbeeld in dit bedje ziek.

Zo’n opschoonbeurt kun je op elk moment zelf starten. De meegeleverde module Mini Monitor, die je in het systeemvak van Windows een beeld geeft van het actuele geheugengebruik, kun je daarbij als leidraad gebruiken.

[download_file]

Automatisatie
Het is echter ook mogelijk deze operatie automatisch uit te voeren (met dank aan de taakplanner van Windows).

[related_article id=”160534″]

Als je dat verkiest kun je ook procesnamen opnemen in een tekstbestand en zo een lijst met behulp van een batchbestand verwerken. CleanMem zal dan automatisch de gevraagde toepassingen opschonen. Overigens kun je op gelijkaardige manier ook een lijst met uitzonderingen opstellen.

Verwacht zeker geen wonderen van dit programma, maar heb je een systeem met beperkt geheugen dan kan het de prestaties wel ten goede komen, zeker als je ook nog eens af te rekenen krijgt met slecht geprogrammeerde toepassingen die nooit al het geheugen weer vrijgeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business