Met Hard Disk Scrubber kun je zowel lege ruimtes als bestaande bestanden op je harde schijf zodanig overschrijven dat de originele data niet meer terug te halen zijn. Want als je een externe schijf uitleent of wil verkopen, dan wil je absolute zekerheid dat er geen data meer te vinden zijn. Klik je in het […]

Met Hard Disk Scrubber kun je zowel lege ruimtes als bestaande bestanden op je harde schijf zodanig overschrijven dat de originele data niet meer terug te halen zijn. Want als je een externe schijf uitleent of wil verkopen, dan wil je absolute zekerheid dat er geen data meer te vinden zijn.

Klik je in het hoofdvenster van het programma de knop Scrub Drive in, dan worden alleen de vrije schijfruimtes met pseudo-toevallige data overschreven. Je kunt zelf instellen met welke prioriteit dat moet gebeuren. Kies bijvoorbeeld Low als je intussen op de pc aan het werken bent.

Hoe vaak overschrijven?
Ook het datapatroon voor het overschrijven van deze ruimtes is instelbaar. Naast de vier opties Normal, Heavy, Super en Ultra – het aantal keren dat de ruimtes worden overschreven gaat bij elke optie in stijgende lijn – is er nog de Custom-optie: een leuke gimmick, die je de mogelijkheid biedt je eigen datapatroon in te vullen. Eindig je patroon met 6 om de ruimtes met de door jou ingevulde zin te laten overschrijven, of met 16 als je dat overschrijfproces ook nog eens wilt laten verifiëren.

[download_file]

Naast de Srub Drive-knop is er nog de knop Scrub Files, waarmee je bestanden verwijdert die je eerst zelf via de knoppen Add Files of Add Folder aan de lijst hebt toegevoegd. Plaats je een vinkje bij Rename Files en bij Overwrite Only, dan wordt de bestandsinhoud wel met het aangegeven patroon overschreven, maar de bestanden zelf worden alleen hernoemd en niet verwijderd.