Er komt een tabletcomputer aan die Ubuntu als besturingssysteem draait. Tenminste: als we de geruchten mogen geloven. De blog Giz-China heeft foto’s en specificatiegegevens gepubliceerd van een 10,1 inch grote tabletcomputer. Deze heeft geen iOS aan boord zoals de Appletoestellen, of Android zoals de klonen van de Appletablets. Netbookeditie Deze tabletcomputer draait Ubuntu. En zoals […]

Er komt een tabletcomputer aan die Ubuntu als besturingssysteem draait. Tenminste: als we de geruchten mogen geloven.

De blog Giz-China heeft foto’s en specificatiegegevens gepubliceerd van een 10,1 inch grote tabletcomputer. Deze heeft geen iOS aan boord zoals de Appletoestellen, of Android zoals de klonen van de Appletablets.

Netbookeditie
Deze tabletcomputer draait Ubuntu. En zoals de foto’s doen uitschijnen heeft het toestel de netbookeditie aan boord, een Ubuntu die geschikt is voor kleinere schermen. Ubuntu Netbook 10.10 om precies te zijn.

Giz-China heeft nog niet alle details van de Ubuntutablet, maar publiceert toch al enkele specificaties. Het aanraakscherm van tien inch (25 cm) ondersteunt multitouch, waardoor je met meerdere vingers aan de slag kan op je scherm.

De processor is een Intel Atom van 1,66 Ghz. Er is twee gigabyte RAM-geheugen beschikbaar en 32 gigabyte opslag op een solid state disk. De hardware laat ook ruimte voor een optionele 3G-module. Alle toestellen hebben twee USB-poorten, wifi, bluetooth, een HDMI-uitgang en een Micro SD-kaartlezer.

Er is nog geen lanceerdatum bekend, maar allicht ligt die ergens in het begin van 2011.