Nieuws

Ingram Micro tekent deal met IDAPT

Ingram Micro heeft een Europese distributiedeal afgesloten met IDAPT, een leverancier van laders voor mobiele devices. Met de overeenkomst onderlijnt Ingram Micro opnieuw zijn interesse voor de mobiele markt.

Het Spaanse IDAPT heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van universele laders voor mobiele toestellen. IDAPT gaat onder meer prat op de lader i4 die meer dan 4.000 devices ondersteunt. Via USB zijn het er trouwens nog een pak meer. IDAPT won met zijn concept al verschillende awards. Via de overeenkomst met Ingram Micro – de eerste broadliner die IDAPT in Europa voert – wil het merk de beschikbaarheid van zijn producten voor dealers en retailers verbeteren.

Voor Ingram Micro past de samenwerking binnen het plan om in de telecommarkt een ecosysteem uit te bouwen, met een compleet aanbod van toestellen, accessoires en diensten. Onlangs nog kondigde Ingram Micro aan dat het BlackBerry aan zijn portfolio heeft toegevoegd.

Blik op Spanje
Naast de samenwerking met het Spaanse IDAPT, versterkt Ingram Micro ook zijn marktpositie in de Spaanse markt via de overname van distributeur Areté Sistemas uit Barcelona. Ook de Solutions Division van het bedrijf – Arkenova Sistemas – maakt deal uit van de acquisitie. Areté Sistemas is in Spanje marktleider voor onder meer HP StorageWorks en HP Software. Arkenova Sistemas is gespecialiseerd in NetApp, Symantec en Overland.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business