LG brengt naar eigen zeggen de allereerste smartphone met dualcoreprocessor op de markt. De Optimus 2X moet een nieuwe toon zetten voor de multimediavermogens van Android-telefoons. De Optimus 2X wordt uitgerust met een 1 GHz NVIDIA Tegra 2-chipset, zodat soepel gamen en films kijken de normaalste zaak van de wereld moet worden. Ook browsen zal […]

Advertentie

LG brengt naar eigen zeggen de allereerste smartphone met dualcoreprocessor op de markt. De Optimus 2X moet een nieuwe toon zetten voor de multimediavermogens van Android-telefoons.

De Optimus 2X wordt uitgerust met een 1 GHz NVIDIA Tegra 2-chipset, zodat soepel gamen en films kijken de normaalste zaak van de wereld moet worden. Ook browsen zal sneller gaan dankzij volledige Flash-hardwareacceleratie.

LG belooft dat de Optimus 2X met de nieuwe motor video in 1080p HD-kwaliteit kan opnemen en afspelen. Er is een 8 megapixelcamera aan de achterzijde voorzien, met een tweede 1,3 megapixelcamera aan de voorzijde. Een HDMI-uitgang en DLNA-ondersteuning geven de telefoon meer verbindingsmogelijkheden.
De Optimus 2X, die een 4 inch WVGA-scherm heeft, krijgt Android 2.2 Froyo aan boord. LG claimt dat de telefoon later te upgraden zal zijn naar Android 2.3, alias Gingerbread.

De LG Optima 2Z zal begin volgend jaar in Europese winkels arriveren, maar het is voorlopig nog niet bekend voor hoeveel het toestel in België verkrijgbaar zal zijn.