Microsoft waarschuwt voor een lek in alle versies van Internet Explorer. Hackers kunnen via het lek de computer overnemen. Na meldingen over het lek is Microsoft het probleem beginnen onderzoeken, zo schrijft de softwaremaker in een beveiligingsadvies. Het probleem is nog niet opgelost, maar Microsoft suggereert al wel maatregelen om hackers buiten te houden. Het […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Microsoft waarschuwt voor een lek in alle versies van Internet Explorer. Hackers kunnen via het lek de computer overnemen.

Na meldingen over het lek is Microsoft het probleem beginnen onderzoeken, zo schrijft de softwaremaker in een beveiligingsadvies. Het probleem is nog niet opgelost, maar Microsoft suggereert al wel maatregelen om hackers buiten te houden.

Het lek doet zich voor als een CSS-functie in Internet Explorer ongeïnitialiseerd geheugen bijmaakt. Hackers kunnen een webpagina maken die het lek oproept. Zo kunnen ze van op afstand dan ongewenste software op je pc draaien.

Weinig rechten
Het beste wat je kan doen om problemen te vermijden, is de browser in beschermde modus laten draaien. Daardoor zouden de hackers slechts zeer beperkte toegang tot het systeem kunnen krijgen.

Een juiste instelling van de gebruikersrechten helpt ook. Want met dit lek kan de hacker zich maximaal dezelfde rechten als de gebruiker toe-eigenen. Als de gebruiker niets aan het besturingssysteem kan veranderen, kan de hacker dat ook niet.