Onlangs opende ICMS een kantoor in Utrecht. Het bedrijf wil zo zijn Nederlandse activiteiten beter ondersteunen. ICMS Group uit Boortmeerbeek is gespecialiseerd in oplossingen rond information en knowlegde management. In nauwe samenwerking met het Nederlandse i4knowledge brengt het bedrijf zijn expertise nu op een directere manier naar zijn Nederlandse klanten en prospecten. Die krijgen via […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Onlangs opende ICMS een kantoor in Utrecht. Het bedrijf wil zo zijn Nederlandse activiteiten beter ondersteunen.

ICMS Group uit Boortmeerbeek is gespecialiseerd in oplossingen rond information en knowlegde management. In nauwe samenwerking met het Nederlandse i4knowledge brengt het bedrijf zijn expertise nu op een directere manier naar zijn Nederlandse klanten en prospecten. Die krijgen via het kantoor in Utrecht ook een lokaal aanspreekpunt.

Nieuwe archiveringssysteem
Onlangs lanceerde ICMS ook het nieuwe product TiNK Intelligent Enterprise Archive. Het product archiveert e-mail en bestanden, ontdubbelt informatie, vervangt inhoud door objectlinks en zorgt voor een automatische verrijking met contextinformatie. “Dat laat toe informatie beter te beheren”, stelt Hans Van Heghe, afgevaardigd bestuurder van ICMS Group in de nieuwsbrief van het bedrijf. “Informatie wordt eenvoudiger toegankelijk en er is minder opslagcapaciteit voor nodig. Het bedrijf vereenvoudigt er ook zijn procedure voor disaster recovery mee. Dankzij de module voor Log & Audit draagt het product bij tot corporate governance.”

ICMS biedt met TiNK Intelligent Enterprise Archive een archiveringssysteem met een behoorlijk uitgebreide functionaliteit. “Eigenlijk gaat het om een basissysteem voor document management en enterprise content management”, vindt Hans Van Heghe, “maar dan zonder de moeite en inspanningen die vaak met de klassieke versie van zo’n systeem gepaard gaan.”