Nieuws

Intel mag McAfee overnemen in VS

Intel heeft groen licht gekregen van de Amerikaanse handelscommissie voor de overname van beveiligingsspecialist McAfee.

De Federal Trade Commission (FTC) heeft haar onderzoek naar de overname van McAfee door chipfabrikant Intel positief afgerond. Dat meldt Kevin Sellers, onderdirecteur investeringen bij Intel, op de zakelijke blog van de chipbakker.

In augustus maakte Intel het verrassende nieuws bekend dat het beveiligingssoftware van McAfee wil verwerken in zijn chips. De chipgigant heeft maar liefst 7,68 miljard dollar over voor het bedrijf, ofwel 48 dollar per aandeel. Dat is zestig procent meer dan de toenmalige beurskoers.

Europa moet nog beslissen
Maar de goedkeuring van de FTC volstaat niet. De Europese Commissie strooit roet in het eten. De mededingingsautoriteit vreest dat Intel een onevenredig voordeel krijgt ten opzichte van zijn concurrenten door de overname van McAfee.

Europa heeft nog tot 12 januari de tijd om te beslissen of er een extra onderzoek wordt geopend. Is dat het geval, dan is de deal ten vroegste halverwege 2011 rond.

Intel kwam eerder al in aanvaring met de Europese Commissie. Vorig jaar kreeg het een monsterboete van 1 miljard euro wegens oneerlijke concurrentie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business