Het orgaan dat bevoegd is voor de standaarden voor mobiel internet komt terug op zijn uitspraak dat geen enkele bestaande technologie 4G-waardig is. Eind oktober verkondigde de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU) dat alleen de toekomstige versies van LTE en wimax het label 4G mogen dragen. Nu komt zij daar echter op terug. De eerste beslissing […]

Advertentie

Het orgaan dat bevoegd is voor de standaarden voor mobiel internet komt terug op zijn uitspraak dat geen enkele bestaande technologie 4G-waardig is.

Eind oktober verkondigde de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU) dat alleen de toekomstige versies van LTE en wimax het label 4G mogen dragen. Nu komt zij daar echter op terug.

De eerste beslissing werd door aanbieders van mobiel internet gewoon genegeerd. Sprint en Verizon, die in de Verenigde Staten al mobiel internet van de volgende generatie aanbieden, bleven hun wimax- en LTE-verbindingen als 4G promoten. T-Mobile USA deed hetzelfde met zijn HSPA+-netwerk. Nu kunnen ze dat ook zonder gewetenswroeging.

De ITU spreekt in een persbericht naar aanleiding van de opening van het World Radiocommunication Seminar verzoenende taal. “De term 4G kan ook gebruikt worden voor LTE, wimax en andere doorontwikkelde 3G-technologieën die een wezenlijke verbetering ten opzichte van de huidige standaard betekenen.”