Het is tien jaar geleden dat Cisco de Linksys-router in Europa introduceerde. De eerste router verbond vier computers met elkaar en het internet.   De voorbije tien jaar evolueerde het ontwerp en de functionaliteit van de Linksys-router bijzonder snel. Doorheen de jaren introduceerde Cisco dertig verschillende Linksys-producten. Wereldwijd staat de teller van de verkoop van […]

Advertentie
Het is tien jaar geleden dat Cisco de Linksys-router in Europa introduceerde. De eerste router verbond vier computers met elkaar en het internet.
 
De voorbije tien jaar evolueerde het ontwerp en de functionaliteit van de Linksys-router bijzonder snel. Doorheen de jaren introduceerde Cisco dertig verschillende Linksys-producten. Wereldwijd staat de teller van de verkoop van de thuisrouters intussen op meer dan zeventig miljoen exemplaren.
 
Evolutie in design en functionaliteit
Naarmate computers en routers bij de consument in de huiskamer opdoken, kregen de routers een meer gestroomlijnd en afgerond design. De router is geëvolueerd van een product voor de zakelijke markt, naar een toestel dat de consument thuis gebruikt.
 
“De consument verbindt verschillende apparaten – laptop, smartphone en spelconsole – met het internet”, zegt Eskild Hansen, manager van Cisco’s Europese Designcentrum. “Daarom hebben we ervoor gezorgd dat routers vandaag ook perfect passen in de moderne huiskamer.”
 
Garage
Linksys werd opgericht in 1988 en opereerde oorspronkelijk vanuit een garage in Irvine, Californië. Tot 1991 produceerde het bedrijf voornamelijk computeraccessoires en ethernet-netwerkoplossingen voor de zakelijke markt. In 2000 lanceerde Linksys zijn eerste router. In 2003 nam Cisco het bedrijf over. Vandaag is de Linksys-productlijn geïntegreerd in de divisie Consumer Products van Cisco.