Nieuws

Telenet lanceert digitale tv op iPad

Telenet lanceert Yelo, een nieuwe multiscreen-dienst waarbij je digitale tv-beelden ook op andere schermen dan de televisie kunt bekijken, bijvoorbeeld de iPad of de iPhone.

In de nacht van 17 op 18 december kun je vanaf middernacht op je iPad of iPhone televisie beginnen kijken via Telenet. Later ga je ook via de computer kunnen kijken naar digitale tv, allicht na Nieuwjaar.

Telenet maakto p dit ogenblik ook een Androidversie. Ze testen die versie nu nog en topman Duco Sickinghe verwacht dat de ze er "zeer binnenkort" komt, nog voor de pc.

[related_article id=”158455″]

Draadloos naar mobiele dragers
Momenteel zal je via de dienst nog geen televisie op verplaatsing kunnen bekijken, op een pc in een hotelkamer bijvoorbeeld. Via de hotspots van Telenet zal het binnenkort wel al kunnen.

Je kunt Yelo enkel via een Telenetverbinding bekijken en de reden daarvoor ligt bij de auteursrechten. Telenet mag de televisiezenders enkel in een beperkte omgeving aanbieden. Vandaar dat je zowel een internetabonnement als digitale tv moet hebben. Enkel dan zijn de auteursrechten in orde.

Gratis
Yelo is nog vrij experimenteel en daarom maakt Telenet het de eerste zes maanden gratis. Later zal de operator kijken hoe er voor de dienst betaald zal worden. Topman Duco Sickinghe opperde zelfs de mogelijkheid van microbetalingen, kleine sommen voor een tv-programma.

Maar Telenet weet zelf nog niet hoe Yelo betaald zal worden. Ze weten ook nog niet welke mogelijkheden ze aan de dienst hangen. Al die onwetendheid is geen ongeluk, maar een bewuste strategie van Telenet. Ze willen het hun klanten vragen. Gebruikers die in de eerste zes maanden Yelo testen, mogen hun mening geven en nieuwe toepassingen suggereren. Laat je dus vooral gaan.

Omdat het platform nog niet helemaal op poten staat, zijn er nog addertjes onder het gras. Zo zal de trafiek van tv op je iPad of pc meegeteld worden voor de downloadlimiet. Om problemen te vermijden trekt Telenet de limiet van klanten met het lichtste abonnement een beetje op.

Sneller dan Belgacom
De Mechelse kabelgroep maakt met Yelo een inhaalbeweging op zijn grote concurrent Belgacom. Die kondigde eerder aan dat je zijn digitale tv vanaf deze maand ook via je computer kunt bekijken.

De redactie van De Standaard vernam evenwel dat Belgacom zijn plannen voor tv op pc uitstelt. Pas in de loop van januari zou er een stille lancering, een zogenaamde soft launch plaatsvinden.

De lancering van de merknaam Yelo werd goed voorbereid, ook online. Zo beschikt Yelo al over een website, een Facebook-pagina en een Twitter-account.

Yelo is gratis toegankelijk vanaf 18 december. Elke klant die beschikt over digitale televisie en internet van Telenet, kan er gebruik van maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business