Nieuws

KingSoft Free Antivirus

KingSoft Free Antivirus dient zichzelf aan als een antivirustool die je systeem vanuit de cloud kan scannen. Dat betekent echter niet dat je geen lokale back-up van de antivirusdatabank kunt ophalen, zodat je ook zonder een internetverbinding nog altijd beschermd bent.

De tool beweert dat hij allerhande malwaretypes aankan: virussen, rootkits en spyware. Maar op het Eicar-testvirus komt geen respons. Je kunt een scanronde op elk moment laten uitvoeren, maar net zo goed ook inplannen. Verder biedt het programma je realtime bescherming (on access scanner). In dit laatste geval moet je zo nodig wel eerst een andere antivirusscanner verwijderen.

KingSoft Free Antivirus scant niet alleen bestanden die je via de browser downloadt, maar ook e-mailbijlagen en bestanden die je via enkele populaire IM-tools uploadt of downloadt.

[download_file]

Extra modules
Het programma biedt overigens nog een aantal extra modules aan. Daar zit onder meer een sporenwisser, procesbeheerder en schijfopruimer tussen. Ook een systeemherstelmodule hoort er blijkbaar bij. Die pakt typische problemen aan als corrupte LSP’s of Windows-programma’s die plots weigeren op te starten.

De tool legt niet te veel beslag op systeembronnen. Wij tekenen tijdens het scannen bijvoorbeeld gemiddeld zo’n 4% CPU-gebruik op en circa 30 MB geheugengebruik.

Bij het installeren klaagt de tool er wel over dat we geen Engelstalige Windows hebben, maar dat blijkt toch geen merkbare problemen op te leveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business