Nieuws

Vision 2011: Jonas Dhaenens

Hoe kan een Belgisch bedrijf inspelen op het herstel van de economie en welke impact heeft dit op hun ICT-strategie?
De economische crisis heeft des te meer aangetoond hoe belangrijk kostenefficiëntie is voor een bedrijf. IT is de afgelopen jaren enorm geëvolueerd en het ziet er niet naar uit dat dit aan belang zal verminderen. Bijkomend is IT meer en meer als een nutsvoorziening geworden.

Het moet beschikbaar zijn op elk moment van de dag en de niet-beschikbaarheid heeft een invloed op de ganse organisatie. IT wordt dus een bedrijfskritische factor. Echter heel wat organisaties hebben hun IT intern gestructureerd. Vaak is een beperkt aantal personen verantwoordelijk en gaat personeelsverloop gepaard met een verlies aan competenties.

[download_file]

Door technieken als virtualisatie en outsourcing van infrastructuur naar een ‘selectieve outsourcer’ kunnen de interne IT’ers zich niet alleen meer focussen op strategisch IT management, ze hebben ook een klankbord en toegang tot expertise. Vaak heeft dit ook op financiële vlak enorme voordelen.

De interne IT’ers kunnen zich alzo meer focussen op de meer uitdagende taken als IT’er, met name het afstemmen en configureren van alle systemen voor optimaal intern gebruik. 

Hoe zal uw bedrijf inspelen op deze nieuwe behoeften?
Combell heeft meer dan 10 jaar ervaring met het hosten van websites en applicaties. Wij zien de laatste jaren een enorme omwenteling binnen bedrijven die meer en meer hun interne infrastructuur willen plaatsen in een extern datacenter. Onze Service Level Agreements bieden hen vaak meer gemoedsrust dan dat interne IT’ers bieden.

Bovendien is onze expertise een enorm voordeel. In heel wat bedrijven is elk probleem een uniek probleem. Dat is bij Combell niet het geval. Daardoor gebeurt problem solving veel sneller en worden systemen ingebouwd om hindernissen te vermijden. We hebben de indruk dat veel interne IT’ers schrik hebben van outsourcing, ze zien het als een bedreiging voor hun job.

Nochtans kunnen bedrijven, door net de juiste taken op een verstandige wijze uit te besteden, ervoor zorgen dat de in house IT’ers hun job efficiënter kunnen doen. De schaalvoordelen van de hoster en de toegang tot het netwerk van specialisten maken het voor elke onderneming interessant om extern te gaan hosten.

Disclaimer: voor de inhoud van dit artikel is enkel Combell verantwoordelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business