Hoe kan een Belgisch bedrijf inspelen op het herstel van de economie en welke impact heeft dit op hun ICT-strategie? Europese datacenters consumeren jaarlijks 56TWh stroom. Als er geen actie ondernomen wordt, zal door het herstel van de economie en de als maar groeiende hoeveelheid data het energieverbruik in 2020 verdubbelen naar 104TWh per jaar. […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Hoe kan een Belgisch bedrijf inspelen op het herstel van de economie en welke impact heeft dit op hun ICT-strategie?
Europese datacenters consumeren jaarlijks 56TWh stroom. Als er geen actie ondernomen wordt, zal door het herstel van de economie en de als maar groeiende hoeveelheid data het energieverbruik in 2020 verdubbelen naar 104TWh per jaar. De CO2 emissie van datacenters bedraagt momenteel al 2% van de totale CO2 uitstoot.

Deze hoeveelheid is equivalent aan de wereldwijde Co2 uitstoot van de luchtvaartindustrie. Het is dus evident dat er snel actie ondernomen moet worden om het energieverbruik van datacenters, en daarmee ook de energienota, significant te reduceren. Als bedrijf en als datacenter eigenaar heeft u een belangrijk rol in dit proces zodat het uw interne ICT strategie, maar ook de economie en het bedrijfsleven ten goede komen.

[download_file]

De inspanningen van Minkels op het gebied van energiebesparing zijn ook vanuit de provinciale overheid niet onopgemerkt gebleven. Recentelijk heeft Minkels de Brabantse Economieprijs gewonnen. Het thema van de Brabantse Economieprijs was dit jaar energie, energie-efficiency en energietransitie.

De jury onder leiding van Juryvoorzitter Jan Zuidam, voormalig lid van de Raad van Bestuur van DSM, prees Minkels met name voor de verankering van duurzaam ondernemen in de totale bedrijfsvoering en de durf om te investeren in duurzame innovatieve oplossingen.

Hoe zal uw bedrijf inspelen op deze behoeften?
Minkels neemt als toeleverancier van datacenters haar verantwoordelijkheid serieus. Zo hebben wij in 2006 het Cold Corridor® systeem geïntroduceerd, waarmee koude en warme lucht in het datacenter van elkaar worden gescheiden.

Deze methodiek leidt tot aanzienlijke energiebesparingen. Inmiddels heeft Minkels in Europa ruim 50,000 m2 ingericht met Cold Corridors wat onze klanten een jaarlijkse energiebesparing van meer dan 2 miljoen euro oplevert.

Vanwege de opgebouwde kennis werd Minkels in 2008 gevraagd mee te werken aan het opstellen van de EU Code of Conduct (richtlijn van de Europese Commissie voor het energieverbruik van de IT sector) voor datacenters welke als doel heeft het energieverbruik in datacenters met 20% te verlagen.

Verder lanceert Minkels eind 2010 Varicontrol 1.0 een geïntegreerde datacenter monitoringsoplossing voor een optimaal grip op de datacenteroperatie waarmee een goed inzicht verkregen wordt in key performance indicators en zodoende tijdig kunt sturen.

Minkels deelt haar kennis graag met u: zie daarom onze whitepaper “new dimensions in datacenter design” welke te downloaden is via www.minkels.com/whitepapers.

Disclaimer: voor de inhoud van dit artikel is enkel minkels verantwoordelijk.