Hoe kan een Belgisch bedrijf inspelen op het herstel van de economie en welke impact heeft dit op hun ICT-strategie? Bedrijven die zich snel opnieuw concentreren op de groei en niet op de vermindering van capaciteiten en kosten, zullen het meest profiteren van het economische herstel. In dit opzicht zal het de taak van IT […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Hoe kan een Belgisch bedrijf inspelen op het herstel van de economie en welke impact heeft dit op hun ICT-strategie?
Bedrijven die zich snel opnieuw concentreren op de groei en niet op de vermindering van capaciteiten en kosten, zullen het meest profiteren van het economische herstel. In dit opzicht zal het de taak van IT zijn om ondersteuning te bieden bij het genereren van inkomsten. Dit is alleen mogelijk als er een nauwe en dynamische samenwerking bestaat tussen de business en de IT-afdeling van het bedrijf.

Deze laatste zal flexibel genoeg moeten zijn en aanvaarden dat beslissingen op een gedecentraliseerde manier worden genomen door de business, volgens een gedeeld bestuursmodel. Door de beschikbare IT-middelen optimaal te gebruiken en vernieuwende oplossingen te implementeren, bv. oplossingen gebaseerd op nieuwe CRM-tools of sociale media, zal het bedrijf de efficiëntie van zijn interne processen verbeteren en dichter bij zijn klanten komen.

[download_file]

Hoe zal uw bedrijf inspelen op deze behoeften?
Siemens IT Solutions and Services omvat de volledige IT-dienstenketen: van consultancy via softwareontwikkeling en systeemintegratie tot het uitgebreide beheer van IT-infrastructuren. De economische omgeving heeft de noden van onze klanten in drie gebieden van ons dienstenaanbod doen evolueren: – samenwerkingsplatformen leidden tot een gevoelige verbetering in het klantenbeheer en de uitvoering van projecten.

Hierbij hoort ook advies op het vlak van ‘best in class’ besturingsmodellen; – de integratie van de processen tussen de topfloor en de shopfloor (MES, ERP, Smart Energy): in deze gebieden komen de sectoriële vaardigheden van Siemens duidelijk tot uitdrukking. – of nog ons PLM-aanbod (Product Lifecycle Management): de combinatie van onze industriële en IT-competenties zorgt voor een aanzienlijke verbetering van onze klantenprocessen.

We stellen bovendien vast dat de vraag naar vernieuwende oplossingen en naar kwalitatief hoogstaande infrastructuurdiensten blijft stijgen.

Disclaimer: voor de inhoud van dit artikel is enkel Siemens verantwoordelijk.