Nieuws

Vision 2011: Kurt Glazemakers

Hoe kan een Belgisch bedrijf inspelen op het herstel van de economie en welke impact heeft dit op hun ICT-strategie?
De impact op de ICT-strategie van organisaties is dat zij steeds minder denken in termen van ‘servers en hardware’ en simpelweg computercapaciteit inhuren. Hierdoor kan het interne ICT-team zich meer gaan richten op de ‘hogere’ taken en verhuist de ICT-manager feitelijk van de ‘computer room’ naar de ‘board room’. De ICT-afdeling ontwikkelt zich tot ‘enabler’ van de business.

Cloud Computing kent geen eenmalige kosten voor infrastructuur en kent bovendien geen contracttermijn van vele jaren. Dit ‘pay per use’-karakter laat bedrijven dus zonder hoge investeringen hun applicaties en data in ‘de Cloud’ testen; pas na gebleken geschiktheid zetten zij dan Cloud Computing in voor productie.

[download_file]

Valt het concept tegen, dan gaan er bovendien geen hoge investeringen verloren. We zagen de laatste jaren steeds vaker dat organisaties Cloud Computing testten, met in het achterhoofd de gedachte dat de hardware onder hun bestaande ICT-infrastructuur binnenkort weer aan vervanging toe zou zijn.

Hoe zal uw bedrijf inspelen op deze behoeften?
Terremark speelt hierop in door fors te investeren in de verdere ontwikkeling van ons bedrijf, om de introductie van Cloud Computing in organisaties nog verder te vereenvoudigen. Concreet richten we ons op de ontwikkeling van nieuwe cloud-oplossingen, op nauwe samenwerking met partners, het bouwen van nieuwe ‘Cloud-enabled’-datacenters (zoals onlangs al onze nieuwe data centers in Nederland, Turkije en de Dominicaanse republiek).

Daarnaast zullen wij regelmatig nieuwe versies van onze Cloud-oplossingen uitbrengen en nieuwe opties toevoegen. Sinds enige tijd hebben onze cloud gebruikers de mogelijkheid om fysieke, dedicated servers te beheren vanuit de Enterprise Cloud-interface.

Deze dedicated servers zijn direct verbonden met onze Cloud-platformen in Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Maar we blijven ook volledig beheerde omgevingen in de cloud ontwikkelen op ons Infinistructure® platform. Dit platform is sinds kort ook beschikbaar in ons datacenter te Brussel.

Disclaimer: voor de inhoud van dit artikel is enkel Terremark verantwoordelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business