Berichten over het nakende uitsterven van de pc zijn fel overdreven, zegt Paul Otellini, topman van chipmaker Intel. Otellini vindt dat de pc een darwiniaans toestel is: het evolueert mee met de tijd. In de plaats uit te sterven, zal de pc dus een wijziging ondergaan en gewoon blijven bestaan. Natuurlijk zegt Otellini niet dat […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Berichten over het nakende uitsterven van de pc zijn fel overdreven, zegt Paul Otellini, topman van chipmaker Intel.

Otellini vindt dat de pc een darwiniaans toestel is: het evolueert mee met de tijd. In de plaats uit te sterven, zal de pc dus een wijziging ondergaan en gewoon blijven bestaan.

Natuurlijk zegt Otellini niet dat de pc ten dode opgeschreven is: hij zou met die uitspraak ook de ondergang van zijn bedrijf aankondigen. Maar hij zou wel eens gelijk kunnen hebben over zijn darwinistische visie: de pc die we nu gebruiken lijkt niet echt meer op een toestel van vijftien jaar geleden. Wat we ermee doen verschilt ook grondig.

Laptop ook een blijver
Volgens Otellini gaat de laptop ook niet meer weg. “Het is makkelijk te vergeten hoe belangrijk notebooks zijn in het leven van mensen. En terwijl de iPad leuk is, is het niet het enige toestel daarbuiten."

"Als je naar de schaal kijkt, zie je [een verkoop van] één miljoen pc’s per dag. Vergelijk dat maar eens met de vier miljoen van afgelopen kwartaal.”

Kern van het betoog was dat de pc nog een lang leven tegemoet gaat, al bereidt Intel zich ook al voor op de toekomst. Het bedrijf maakt tegenwoordig ook chips voor tablet-pc’s. Maar tablets zullen de pc’s dus niet verdrijven.