Nieuws

Belgacom verhoogt tarieven

Belgacom gaat zijn mobiele tarieven met 0,52 procent verhogen, en die van vast internet met 1,3 procent. Mobiele klanten die al lang bij Belgacom zitten betalen fors meer: 2,5 procent.

De gemiddelde residentiële klant zal 0,38 cent meer betalen, zegt de operator. Hoeveel van zulke klanten Belgacom heeft, is niet duidelijk. Maar een kleine berekening, gebaseerd op het recentste jaarverslag, leert ons dat er per jaar zo’n zes miljoen extra mee verdiend wordt.

Bij die berekening gaan we uit van de 1.552.000 internetklanten. Om dubbels te vermijden, laten we opzettelijk de 1.970.000 vastelijnsklanten en de 5.318.000 mobiele klanten achterwege. Het echte bedrag dat Belgacom met de prijsverhoging zal binnenhalen, ligt dus allicht hoger dan zes miljoen. Ter vergelijking: Belgacom maakte in de eerste negen maanden van 2010 zo’n 1.036.000.000 euro winst.

Indexaanpassing
Voor de prijsstijging verwijst Belgacom naar zijn algemene voorwaarden. Die stellen dat de operator indexaanpassingen mag doorrekenen aan zijn klanten.

De vorige tariefverhogingen die Belgacom doorvoerde, dateren van augustus voor de vaste en mobiele tarieven en van april voor de tarieven voor vast internet.

Ook verlaging
Er is ook goed nieuws. Wie van vaste nummers naar mobiele telefoons belt, zal minder betalen. Dat is het gevolg van Europese regelgeving over de verlaging van afhandelingstarieven die mobiele operatoren mogen rekenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business