Nieuws

Ad-Aware 9.0

Ad-Aware heeft zijn software al voor de derde keer dit jaar geüpdatet. Het heeft twee nieuwe detectietechnologieën om malware op te sporen.

Iets meer dan een jaar geleden heeft Lavasoft, de producent van Ad-Aware, zijn beschermingstechnologie onder de motorkap vervangen. Sinds versie 8.1 heeft het Genotype aan boord, een technologie die flarden van malware kan herkennen. Dat is nuttig omdat malware soms subtiel wijzigt en er zo ontelbare mutaties ontstaan.

[download_file]

In deze versie 9.0 gebruikt Genotype ook een nieuwe detectiemethode: dedicated detection. De software kijkt dan naar bestanden, analyseert de code en maakt een patroon waarmee het gelijkaardige malware kan vinden.

Eén patroon kan volgens Lavasoft honderdduizenden stukken malware vinden. En wat nog beter is, de nieuwe werkwijze zou het aantal ‘valse positieven’ verminderen. Dat zijn bestanden die als gevaarlijk worden beschouwd, terwijl er niets aan de hand is.

MagmaShield
Er zit nog een tweede nieuwe detectietechnologie in Ad-Aware: MagmaShield. Deze technologie werkt proactief door processorinstructies te gaan emuleren. De technologie gaat dan op zoek naar instructies die niet veilig zijn.

Ad-Aware heeft een gratis versie die beperkt is in haar mogelijkheden. De bescherming in realtime is bijvoorbeeld bewust beperkt. Wel is er nu een planner voor automatische scans. Die is nieuw in de gratis versie sinds versie 8.3.

Ad-Aware is te downloaden bij onze zustersite CNet.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business