Nieuws

Openbron biedt opportuniteit voor reseller

Voor de reseller is de tijd rijp om meer diensten te verkopen rond openbronoplossingen. Dat zegt Red Hat bij de lancering van Red Hat Enterprise Linux 6.

 
Red Hat Enterprise Linux vormt al tien jaar een alternatief voor Unix. Met versie 6 definieert Red Hat nieuwe standaarden voor commerciële openbronbesturingssystemen. Red Hat biedt daarmee de basis die klanten nodig hebben voor fysieke, virtuele en cloudimplementaties. “De nieuwe release is ook belangrijk voor het kanaal”, zegt Rajiv Sodhi, regional manager Benelux bij Red Hat. “De verwachtingen zijn hooggespannen. We zijn ervan overtuigd dat Red Hat Enterprise Linux echt grenzen verlegt, onder meer omdat versie 6 helemaal klaar is voor de cloud. Dit is voor de reseller het moment bij uitstek om klanten te laten migreren naar Red Hat.”
 
Een boost in licentieverkoop zal de nieuwe release alvast niet opleveren. Wie een subscriptie heeft, kan versie 6 meteen downloaden. Toch biedt de release een mooie kans voor de reseller. “We stellen vast dat steeds meer bedrijven openbron overwegen”, zegt Rajiv Sodhi. De beschikbaarheid van de nieuwe versie moet die bedrijven over de streep trekken. “De reseller kan daarbij scoren door de klant te begeleiden en de juiste services aan te bieden. De toegevoegde waarde van de reseller is hier cruciaal.”
 
Meer PaaS
En er is nog meer nieuws over Red Hat. Het bedrijf nam onlangs Makara over, een ontwikkelaar van deployment- en managementoplossingen voor applicaties in de cloud. De technologie van Makara moet vooral de ontwikkeling van Red Hats aanbod rond Platform-as-a-Service (PaaS) versterken. Makara biedt oplossingen waarmee organisaties hun applicaties kunnen gebruiken, beheren, monitoren en schalen in private en publieke clouds.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business