Nieuws

Google onthult eerste Chrome OS-netbook

Google heeft gisteren zijn langverwachte Chrome OS-netbook voorgesteld. Het apparaat is slechts in beperkte oplage beschikbaar voor ontwikkelaars.

De netbook, of Chromebook, heet CR-48, een verwijzing naar het chemische element chroom. Het toestel ziet eruit als een kaal prototype met zijn matzwarte kleur en gebrek aan logo’s. Wat wel opvalt, is het toetsenbord met de Chrome OS-lay-out. Zo is de capslocktoets vervangen door een zoekknop.

Flashgeheugen
Het scherm van de CR-48 meet 12,1 inch. Voorts is er ondersteuning voor 3G en wifi. De onafgewerkte versie van Chrome OS staat grotendeels op het interne flashgeheugen. Een deel opereert uit beveiligingsoverwegingen vanaf een interne rom.

[related_article id=”158901″]

De CR-48 is bedoeld voor ontwikkelaars die zich zo kunnen voorbereiden op de lancering van de eerste chromebooks voor consumenten midden volgend jaar. Samsung en Acer zouden dan met een eigen model met een Atomprocessor van Intel komen.

Chrome Web Store
Naast de eerste chromebook lanceert Google de Chrome Web Store, een applicatiewinkel voor de gelijknamige browser. Die is wel onmiddellijk toegankelijk voor het brede publiek.

Amazon maakt van de gelegenheid gebruik om zijn Kindle for the Web-applicatie voor te stellen, en ook The New York Times en spelontwikkelaar EA hebben al apps klaar. De focus ligt daarbij op het gebruik van HTML 5. Naast gratis en betaalde browserprogramma’s vind je er extensies en thema’s om je browser een persoonlijke toets te geven.

Snelkoppeling in browser
De webwinkel zelf is open voor elke browser. Applicaties installeren gaat momenteel wel enkel met Chrome. Na installatie verschijnt er een pictogram op het ‘nieuwe pagina’-tabblad van de browser.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business