Nieuws

Nieuwe Silverlight al in 2011

Microsoft gaat begin volgend jaar een eerste bètaversie geven van de volgende Silverlight, nummer vijf.

Het gaat hard met Silverlight. In 2007 lanceerde Microsoft de technologie vooral om filmpjes in webpagina’s te kunnen afspelen, maar dan met Microsofttechnologie in plaats van Flash van Adobe. Ondertussen zitten we al aan versie vijf en begint Silverlight uit te groeien tot een echt framework voor applicatieontwikkeling

Processor minder belast
Silverlight 5 zal het mogelijk maken video’s te laten verwerken door de grafische chip. Daardoor zal de belasting van de processor een stuk veminderen en draait Silverlight vlotter, ook HD-filmpjes.

[related_article id=”161452″]

Het zware videowerk overlaten aan de grafische chip heeft ook praktische voordelen volgens Microsoft. “Het is geweldig voor instructievideo’s. Je kunt de opleiding versnellen terwijl je toch alles blijft verstaan”, zegt Scott Guthrie, de verantwoordelijke voor Microsofts ontwikkelaarsafdeling.

Nog meer video
De nieuwe versie van Silverlight heeft nog twee verbeteringen aan de videomogelijkheden. De technologie wordt zich ook bewust van de energiebesparende instellingen van de computer. Zo kan ze de screensaver tegenhouden en de computer verhinderen om in slaapmodus te gaan.

Silverlight krijgt ook nog verbeteringen voor applicatieontwikkeling. Zo wordt de tekstweergave verbeterd en kun je makkelijker printopdrachten geven. Er is ook 3D-versnelling en er zijn meer mogelijkheden om toepassingen buiten de browser te laten draaien.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business