Nieuws

Hackers breken in bij Lady Gaga en co

Twee Duitse hackers hebben rondgesnuffeld in de computers van meer dan vijftig popsterren, onder wie Lady Gaga, Ke$ha en Justin Timberlake.

De openbare aanklagers die met de zaak bezig zijn, vermoeden dat de hackers materiaal wilden verzamelen om de sterren te chanteren. Ze zouden onuitgebrachte liedjes en intieme foto’s gezocht hebben, volgens een artikel in Deutsche Welle.

Intieme foto’s Ke$ha
En intieme foto’s hebben ze gevonden, onder anderen van het popsterretje Ke$ha. Naar verluidt hebben de hackers haar gevraagd reclame te maken voor een bevriende DJ. In ruil zouden ze haar naakt- en seksfoto’s niet verspreiden.

De hackers waren vooral uit op onuitgegeven muziek. Ze hebben liedjes gestolen en verkocht. Dat ging goed tot fans van Kelly Clarkson onuitgegeven muziek tegenkwamen op het internet. Ze hebben de zangeres ingelicht, die op haar beurt naar de politie is gegaan.

Omdat het om een duo Duitse hackers gaat, is niet alleen de FBI ingeschakeld, maar ook de Duitse politie. De verdachten zijn 17 en 23 jaar en komen respectievelijk uit Duisburg en het naburige Wessel. De twee zijn niet aangehouden, maar zouden al wel bekentenissen hebben afgelegd bij de politie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business