Hoewel Android 2.1-gebruikers het niet leuk zullen vinden dat ze in hetzelfde hokje als de 2.2-gebruikers geduwd worden (Froyo is sneller en kent veel verbeteringen), is de trend duidelijk: Androidtoestellen worden traag maar zeker geüpdatet. Van de toestellen die in de twee weken voorafgaand aan 1 december toegang maakten met de Android Marketplace, draaide 83 […]

Advertentie

Hoewel Android 2.1-gebruikers het niet leuk zullen vinden dat ze in hetzelfde hokje als de 2.2-gebruikers geduwd worden (Froyo is sneller en kent veel verbeteringen), is de trend duidelijk: Androidtoestellen worden traag maar zeker geüpdatet.

Van de toestellen die in de twee weken voorafgaand aan 1 december toegang maakten met de Android Marketplace, draaide 83 procent op versie 2.x. Dat meldt de officiële website voor Android-ontwikkelaars. Froyo (Android 2.2) maakt met 43,4% de grootste taartpunt uit.

Eclair (Android 2.1 en 2.0) is goed voor 39,6 procent en het iets meer dan een jaar oude Donut (1.6) maakt nog 10,6% van de gebruikte besturingssystemen uit. 6,3 procent van de gebruikers moet het nog doen met het ‘antieke’ Cupcake, oftewel Android 1.5.

De opvolger van Froyo, die de naam Gingerbread draagt, wordt in de loop van deze maand verwacht. De meeste Androidgebruikers zijn afhankelijk van de goodwill van hun smartphonefabrikant om de update te kunnen uitvoeren. 

Aan Android 3.0, dat een revolutie moet ontketenen op de tabletmarkt, wordt ondertussen ook hard gewerkt.

Advertentie