Nieuws

iPad knabbelt aan pc-verkoop

De wereldwijde pc-verkoop zal dit jaar stijgen, maar minder dan verwacht. De schuldigen zijn de iPad en andere tablet-pc’s.

Voor 2010 voorspelt analistenbureau Gartner dat er 352,4 miljoen computers verkocht zullen worden. Dat is een puik cijfer, dat 14,3 procent hoger ligt dan vorig jaar. Toch was de verwachting in september nog hoger, met een groei van 17,9 procent.

Ook de voorspelling van 2011 is mooi, maar minder mooi dan gedacht. Dan zou de verkoop op 409 miljoen moeten liggen, een groei van 15,9 procent tegenover dit jaar. In september gokte Gartner nog op een groei van 18,1 procent.

[related_article id=”152275″]

iPad schuldig
Volgens Gartner ligt de schuld van de lagere verkoop bij de iPad en andere tabletcomputers. Over langere termijn verwacht Gartner zelfs dat de tablets zich voorgoed een stuk van de pc-markt gaan toe-eigenen. In 2014 zal tien procent van de pc-verkoop vervangen zijn door de iPad en consorten.

Naarmate de tablets meer en meer op computers gaan lijken, zullen mensen ook meer geneigd zijn om ze te kopen. Mensen zullen dus hun mobiele pc of hun netbook niet meer gaan vervangen door een nieuwe computer, maar een tablet overwegen, volgens Gartner.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business