Nieuws

Productieverhoging AMOLED-schermen in 2011

In 2011 zullen er veel meer AMOLED-schermen worden geproduceerd omwille van de grote vraag. Belangrijke factor is het aantal extra bedrijven dat in 2011 AMOLED-schermen gaat produceren. Er wordt verwacht dat Korea het grootste marktaandeel houdt in de productie.

De Koreaanse fabrikant Samsung produceert nu veruit de meeste AMOLED-schermen. Hun marktaandeel in 2010 wordt geschat op 90 procent, wat volgend jaar vermoedelijk zal verminderen naar 70 procent. Dit ondanks dat Samsung de productie van AMOLED-schermen flink gaat opdrijven door de bouw van een nieuwe extra fabriek.

Volgend jaar zullen bedrijven zoals AU Optronics en Wintek hun massaproductie van AMOLED-schermen verhogen en optimaliseren, zodat Samsung niet meer alleenheerser is. Dit jaar zijn er een aantal smartphones gelanceerd met AMOLED-schermen. Doordat de vraag dit jaar zoveel groter was als het aanbod, hebben bepaalde merken zoals HTC maatregelen moeten nemen om bepaalde modellen van een alternatief slcd-scherm te voorzien.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business