Nieuws

Lady Gaga stopt met Facebook voor goed doel

Verscheidene Amerikaanse sterren lassen vanaf dinsdag een pauze in op sociaalnetwerksites als Facebook en Twitter.

Beroemdheden als Lady Gaga, Justin Timberlake en tennister Serena Williams zullen geen berichtjes meer posten totdat er 1 miljoen dollar is ingezameld voor een goed doel naar aanleiding van Wereldaidsdag op 1 december.

‘Digital Life Sacrifice’ is een initiatief van zangeres Alicia Keys. Ze wil geld inzamelen voor de liefdadigheidsorganisatie Keep a Child Alive, die Afrikaanse gezinnen met hiv of aids steunt.

"Iedereen die gevraagd werd om mee te werken, ging in op mijn vraag", vertelt Keys. Behalve bij Lady Gaga, Justin Timberlake en Serena Williams zal het stil zijn op de internetpagina’s van actrice Jennifer Hudson, Kim en Khloe Kardashian en acteur Elijah Wood.

In hun kist
De sterren hebben hun eigen virtuele ‘begrafenis’ gefilmd. In de filmpjes zijn de sterren opgebaard in een doodskist te zien. "Het is heel belangrijk om mensen zo te choqueren dat ze wakker geschud worden", zegt Keys, die door ruim 2,6 miljoen mensen op Twitter wordt gevolgd. "Deze manier is zeer direct, emotioneel en natuurlijk ook behoorlijk sarcastisch."

"We stellen mensen de vraag waarom ze zoveel geven om de dood van een beroemdheid terwijl ze helemaal niet meer zo opkijken van miljoenen en miljoenen doden in de steden en dorpen waar we allemaal vandaan komen", aldus de dertigjarige Keys.

Volgens Leigh Blake, voorzitter van Keep a Child Alive, zal de deelname van Lady Gaga alleen al goed zijn voor het beoogde bedrag van 1 miljoen dollar. De populaire zangeres heeft bijna 24 miljoen fans op Facebook en meer dan 7 miljoen volgers op Twitter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business