Nieuws

Sex.com is niet het duurste domein

Sex.com, algemeen beschouwd als een van de meest gegeerde domeinnamen ter wereld, komt voor 13 miljoen dollar in handen van het bedrijf Clover Holdings. De vorige eigenaar, het bedrijf Escom, is failliet verklaard en stemt in met de verkoop.

Escom had de domeinnaam in 2006 bemachtigd en daarvoor een vergelijkbaar bedrag, naar schatting tussen 11 en 14 miljoen dollar, voor betaald.

Geen officiële registratie
De geschiedenis van Sex.com is zonder meer spraakmakend. Sex.com werd in 1994 voor het eerst officieel geregistreerd door Gary Kremen, de oprichter van datingsite match.com. De domeinnaam was ooit eigendom van een vluchteling die er maandelijks een half miljoen dollar aan advertentie-inkomsten aan overhield, waarna hij gearresteerd werd en in de gevangenis terechtkwam.

Bovenal is het een van de duurste domeinnamen aller tijden. Althans dat vermoedt men. Er bestaat namelijk geen officiële registratie van wat bedrijven betalen voor reeds bestaande domeinnamen. Bij sommige transacties worden bijvoorbeeld geen bedragen bekendgemaakt.

Toch blijkt naar alle waarschijnlijkheid niet Sex.com, maar Insure.com de duurste domeinnaam ooit. Al is Insure.com misschien minder spraakmakend. De site fungeert als een plek waar consumenten informatie over verzekeringen kunnen krijgen.

De vijf duurste domeinnamen aller tijden:

  1. Insure.com (16 miljoen)
  2. Sex.com (13 miljoen dollar)
  3. Fund.com (10 miljoen dollar)
  4. Porn.com (9 miljoen dollar)
  5. Business.com (7,5 miljoen dollar)

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business