Nieuws

Nieuwssite beschuldigd van aanzetten tot piraterij

De Amerikaanse muziekindustrie stelt dat PCMag.com internetgebruikers aanzet om muziek te stelen. De aanleiding? De technologiesite publiceerde een artikel met alternatieven voor het veroordeelde LimeWire.

Een tiental belangenverenigingen van de Amerikaanse muziekindustrie, waaronder de RIAA, heeft de hoofdredacteur van PCMag.com er in een brief van beschuldigd aan te zetten tot het illegaal downloaden van muziek.

LimeWire offline
De populaire peer-to-peerdienst LimeWire werd eind vorige maand door een Amerikaanse rechter offline gehaald onder druk van de muziekindustrie. PCMag.com zette daarop de alternatieve diensten om bestanden uit te delen op een rijtje.

In dat artikel vermeldde de redactie van de website vrijwillig dat ze het downloaden en delen van illegaal materiaal niet steunt. De muziekindustrie had daar echter geen oren naar en noemt dit in de brief een ‘holle uitspraak’.

Doodzwijgen geen oplossing
PCMag.com wijst de aantijgingen van de hand en beroept zich op zijn plicht om de lezers het nieuws te bieden dat ze willen lezen. “Dat een deel van het publiek bepaalde programma’s gebruikt voor illegale doeleinden is bekend, maar daar kan PCMag zelf niets aan doen”, klinkt het.

Programma’s die illegaal gebruik mogelijk maken doodzwijgen is volgens de hoofdredacteur geen oplossing voor het probleem. In de brief werd verzocht om het bewuste artikel offline te halen, maar PCMag weigert dit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business