Hewlett-Packard heeft in het afgelopen kwartaal 2,5 miljard dollar winst gemaakt. In 2011 stopt daarom de bevriezing van de lonen in het bedrijf. HP’s omzet van het vierde kwartaal ligt op 33,3 miljard dollar, een stijging van acht procent tegenover dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee doet HP het beter dan verwacht, want analisten rekenden […]

Advertentie

Hewlett-Packard heeft in het afgelopen kwartaal 2,5 miljard dollar winst gemaakt. In 2011 stopt daarom de bevriezing van de lonen in het bedrijf.

HP’s omzet van het vierde kwartaal ligt op 33,3 miljard dollar, een stijging van acht procent tegenover dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee doet HP het beter dan verwacht, want analisten rekenden op een bedrag tussen 32,23 en 33,29 miljard. De winst ligt met 2,5 miljard zo’n vijf procent hoger dan verleden jaar.

Zakelijk groeit snelst
De best presterende afdeling is Enterprise Storage and Servers (ESS). Die zakelijke tak groeide met 25 procent, waardoor de omzet op 5,3 miljard dollar uitkwam.

De afdeling voor persoonlijke toestellen zoals laptops, desktops en mobiele toestellen toont een kleinere groei: vier procent. Toch blijft deze twee keer zo groot als de zakelijke afdeling, met een omzet van 10,3 miljard.

Eerste optreden Apotheker
De cijfers werden toegelicht door Léo Apotheker zelf, de kersverse topman van HP. Hij klopte zichzelf op de borst:

“HP heeft nog maar eens bewezen dat het in staat is om te doen wat het moet doen, gezien zijn kracht op de markt en technologisch leiderschap. Ik heb zelf gezien dat we getalenteerde mensen hebben die gefocust zijn op het leveren van meerwaarde aan onze klanten. We hebben grote marktkansen en ik heb er vertrouwen in dat we ons leiderschap in de toekomst nog gaan versterken”, aldus Apotheker.

Het was het eerste optreden van Léo Apotheker als hoofd van HP. Hij leefde de laatste tijd verborgen van de buitenwereld, omdat softwarebedrijf Oracle hem wilde optrommelen voor een rechtszaak tegen zijn concurrent SAP, het bedrijf dat Apotheker voorheen heeft geleid.

Apotheker sprak alleen in bedekte termen over de ruzie met Oracle: “Een concurrent heeft geprobeerd ons af te leiden van het goede werk dat HP doet. Maar we hebben onze focus behouden en ik denk vooral aan de resultaten.”

Opslag
Apotheker had ook goed nieuws voor alle medewerkers van HP. De lonen worden niet langer bevroren. Vanaf 2011 kan er dus weer opslag gegeven worden.


Geen velden gevonden.