Nieuws

Jobs en Murdoch maken papierloze krant

De eerste Amerikaanse krant die alleen maar op een tablet bestaat komt eraan, zeer binnenkort. Hij zal The Daily heten en amper 0,73 euro per week kosten. Initiatiefnemers: mediamagnaat Rupert Murdoch en Apple-baas Steve Jobs.

Gedrukte kranten die ook op een tablet zoals de iPad te lezen zijn? Dat is zó 2010. Vanaf januari kunnen Amerikanen voor hun nieuws terecht bij The Daily, een krant die niet gedrukt wordt en alleen te raadplegen is als betaalde applicatie op de iPad.

The Daily wordt daarmee de allereerste krant ter wereld die alleen maar op een tabletcomputer verkrijgbaar is. Aangezien er geen kosten zijn voor drukken of verzenden, is de krant ook heel goedkoop: 99 dollarcent (73 eurocent) per week.

Steve Jobs als krantenbaas
The Daily is een initiatief van Apple-baas Steve Jobs en de Australische mediapaus Rupert Murdoch (79), eigenaar van een enorm kranten- en tv-imperium op drie continenten. Nadat Murdoch vorige week een tip van de sluier had opgelicht, zijn dit weekeinde via verschillende Amerikaanse media allerlei details uitgelekt.

De redactie van de digitale krant zou in New York zijn gevestigd en een honderdtal journalisten tellen. Inhoudelijk zou het een wat hybride mix worden van een tabloid vol sensatienieuws en een degelijke kwaliteitskrant.

Voor wie interesse heeft: de krant zal zeer sterk op Amerikaans nieuws gericht zijn. Niet echt interessant voor een internationaal publiek dus, maar het blijft een primeur van formaat.

Lees het volledige artikel op De Standaard Online.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business