Dimension Data Belgium registreert een sterke groei van zijn inkomsten uit services. Dat resultaat ligt in lijn met de dienstenstrategie van de groep. In Europa steeg de omzet het voorbije jaar met 8 procent.   Ondanks de crisis is Dimension Data België het voorbije jaar blijven aanwerven. Ook in 2011 wil het bedrijf naar […]

Advertentie

 

Dimension Data Belgium registreert een sterke groei van zijn inkomsten uit services. Dat resultaat ligt in lijn met de dienstenstrategie van de groep. In Europa steeg de omzet het voorbije jaar met 8 procent.
 
Ondanks de crisis is Dimension Data België het voorbije jaar blijven aanwerven. Ook in 2011 wil het bedrijf naar eigen zeggen vijftig bijkomende medewerkers in dienst nemen. Dat kan het bedrijf vooral dankzij de sterke groei van zijn dienstenpoot. Dimension Data heeft daarmee nieuwe klanten gewonnen, onder meer in de financiële sector en bij de telecomoperatoren. De voorbije twee jaar heeft Dimension Data geïnvesteerd in de verbetering van zijn interne systemen en processen. Dat moest de dienstverlening aan klanten verbeteren en de transactiekosten verlagen. Dimension Data richt zich vooral op managed ICT-diensten en cloud computing.
 
Aanhoudende groei
Het voorbije boekjaar steeg de omzet van Dimension Data met bijna 20 procent, tot 4,74 miljard dollar. De winstmarge groeide lichtjes tot 5 procent en het bedrijfsresultaat bedroeg 237,8 miljoen dollar, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van het vorige boekjaar. In Europa steeg de omzet met 8 procent. Het bedrijfsresultaat steeg met bijna 16 procent tot 34,2 miljoen dollar. In Europa boekten vooral Duitsland, het VK en de Benelux goede prestaties. Spanje deed het minder goed, en Zwitserland boekte maar een lichte vooruitgang ten opzichte van het voorgaande boekjaar.

 

Advertentie