Nieuws

Nieuw netwerkgamma bij D-Link

D-Link lanceert twee nieuwe NAS producten en daarmee een nieuwe lijn voor opslag, ShareCenter Pulse (DNS-320) en ShareCenter Shadow (DNS-325). Via ShareCenter kunnen gebruikers makkelijk bestanden delen via het thuisnetwerk, maar ook muziek streamen of films en foto’s bekijken via een compatibele mediaspeler, zoals de PS3, Xbox 360 of D-Links eigen Boxee Box.

De ShareCenter Pulse (DNS-320) is voorzien van een 800 MHz processor. Binnenin het toestel is ruimte voor twee harde schijven met ondersteuning voor RAID1 (mirroring). Wanneer één van de schijven de geest geeft, leidt dit dus niet noodzakelijk tot het verlies van alle gegevens op de NAS. Via USB kan een externe harde schijf of geheugenstick worden aangeloten die vervolgens gedeeld wordt via het netwerk. Verder beschikt de DNS-320 over een gigabit netwerkaansluiting, een UPnP-mediaserver en een bestandsserver die ook vanop het internet benaderd kan worden, een geïntegreerde printserver en een ingebouwde BitTorrentclient. Bovendien is het toestel compatibel met Apple Time Machine. Het apparaat wordt geleverd met backupsoftware van Farstone.
 

De ShareCenter Shadow (DNS-325) heeft dezelfde functies als de DNS-320, maar wordt aangestuurd door een 1,2 GHZ snelle processor, en is met 256 MB van dubbel zoveel geheugen voorzien. Verder ondersteunt dit toestel onder andere het WebDAV netwerkprotocol, Logitechs Squeeze Center, een audio streaming server, Wordpress-blogs en connectiviteit met een UPS via de USB-poort. In de toekomst kan deze functionaliteit nog uitgebreid worden via add-ons, waarvoor D-Link een ontwikkelingskit (SDK) ter beschikking stelt aan ontwikkelaars.
 

De ShareCenter Pulse (DNS-320) is beschikbaar vanaf november voor 122 euro. De ShareCenter Shadow (DNS-325) zal in het eerste trimester van 2011 verkrijgbaar zijn aan een adviesprijs van 264 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business