Intel Capital investeert tien miljoen euro in Layar. Hiermee breidt het Nederlandse bedrijf zijn technologie voor augmented reality uit. Layar maakt het mogelijk om locatiegegevens te koppelen aan informatie op internet. Zo ontvangt een smartphonegebruiker informatie over een bepaalde bezienswaardigheid wanneer hij zijn telefoon erop richt. Dit heet augmented reality. Met de miljoeneninvestering wil het […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Intel Capital investeert tien miljoen euro in Layar. Hiermee breidt het Nederlandse bedrijf zijn technologie voor augmented reality uit.

Layar maakt het mogelijk om locatiegegevens te koppelen aan informatie op internet. Zo ontvangt een smartphonegebruiker informatie over een bepaalde bezienswaardigheid wanneer hij zijn telefoon erop richt. Dit heet augmented reality.

Met de miljoeneninvestering wil het bedrijf zijn technologie verder ontwikkelen. “Kunnen blijven verder werken aan ons doel om van augmented reality de meest aantrekkelijke en interactieve content op elke smartphone te maken is echt een droom die uitkomt”, stelt Raimo van der Klein, de directeur van Layar.

Toekomstplannen
In de toekomst wil Layar nog meer informatie bieden die "mensen raakt, hen in vervoering brengt. Het gaat om spannende mobiele digitale ervaringen". Een wereldwijd platform voor augmented reality is er. De volgende stap is de content koppelen aan het juiste publiek.

Binnenkort opent Layar een tweede vestiging, in San Francisco. De directie blijft echter in Amsterdam. Er werken ruim veertig mensen voor het technologiebedrijf.