Facebook heeft een lek dat accounts ontoegankelijk maakt gedicht. Hoeveel accounts er gedeactiveerd zijn, is niet bekend.  “Dinsdag ontdekten we een lek dat vals uitziende accounts detecteerde en uitschakelde”, vertelt een woordvoerder tegenover CNet. “Het lek, dat slechts kort actief was, heeft een klein percentage accounts per abuis ontoegankelijk gemaakt.” Facebook heeft het probleem opgelost, […]

Advertentie

Facebook heeft een lek dat accounts ontoegankelijk maakt gedicht. Hoeveel accounts er gedeactiveerd zijn, is niet bekend. 

“Dinsdag ontdekten we een lek dat vals uitziende accounts detecteerde en uitschakelde”, vertelt een woordvoerder tegenover CNet. “Het lek, dat slechts kort actief was, heeft een klein percentage accounts per abuis ontoegankelijk gemaakt.”

Facebook heeft het probleem opgelost, de accounts opnieuw geactiveerd en de gedupeerden over het voorval geïnformeerd.

Kennelijk waren de getroffen accounts allemaal van vrouwen. Dit blijkt uit de klachten op Twitter en op Facebook van mannen die over het account van een vriendin klaagden. Enkele mensen zeiden dat ze hun identiteitgegevens moesten laten controleren om hun account te herstellen.

“Wanneer we denken dat een account vals is, vragen we de eigenaar om zijn identiteitsgegevens te laten controleren”, stelt de zegsman. “In uitzonderlijke gevallen, wanneer geen andere controle mogelijk is, vragen we de eigenaar om geldige identiteitsdata te geven. Dit lek zat in het systeem dat dit type verificatie gebruikt.”

Hoeveel mensen gevraagd zijn om persoonlijke data te geven, wil de woordvoerder niet zeggen.


Geen velden gevonden.