Volgens Google-directeur Eric Schmidt komen er geen tablets met Chrome OS. Wel wordt binnen enkele weken Android 2.3 uitgerold, en er wordt aan een nieuwe smartphone gewerkt. Dit heeft Schmidt gezegd tijdens de Web 2.0-conferentie. “Android is geoptimaliseerd voor apparaten met een aanraakgevoelig scherm, terwijl bij Chrome OS de focus ligt op input via een toetsenbord”, […]

Advertentie

Volgens Google-directeur Eric Schmidt komen er geen tablets met Chrome OS. Wel wordt binnen enkele weken Android 2.3 uitgerold, en er wordt aan een nieuwe smartphone gewerkt. Dit heeft Schmidt gezegd tijdens de Web 2.0-conferentie.

“Android is geoptimaliseerd voor apparaten met een aanraakgevoelig scherm, terwijl bij Chrome OS de focus ligt op input via een toetsenbord”, zo beantwoordde Schmidt een vraag uit het publiek over de strategie voor Android en Chrome OS. Hierover bericht Mashable.

Chrome OS vertraagd, Android 2.3 vervroegd
Het cloudbesturingssysteem van Google zal deze maand het licht nog niet zien, zoals eerder werd gesteld. Volgens Schmidt zullen de eerste netbooks met Chrome OS de komende maanden verschijnen. Android 2.3, met codenaam Gingerbread, komt dan weer eerder op de markt.

Schmidt stelde tijdens de Web 2.0-conferentie ook een nieuwe Google-smartphone voor, waarschijnlijk de Nexus S. Dat wordt het eerste toestel dat de nieuwe Android-update voorgeïnstalleerd krijgt. De smartphone zal waarschijnlijk samen met Gingerbread nog voor de feestdagen gelanceerd worden.

Nieuwe Google-smartphone
Veel details liet de topman niet los, maar volgens geruchten beschikt de Nexus S over een dualcoreprocessor van 1,2 GHz, een 5-megapixelcamera met HD-optie, 512 MB RAM en 16 GB aan interne opslagruimte. Phandroid denkt te weten dat Samsung de toestellen fabriceert. 

Nieuwe functies van Gingerbread zijn ondersteuning voor nearfieldcommunicatie, waarmee draadloos betalen mogelijk is, verbeterde ondersteuning voor verschillende schermresoluties en een aantal aanpassingen onder de motorkap.

Advertentie