Nieuws

AMD gaat meewerken aan MeeGo

AMD gaat meewerken aan het mobiele openbronbesturingssysteem MeeGo. De voornaamste medewerkers van MeeGo zijn Intel en Nokia.

In een blogpost legt AMD uit dat het vooral ontwikkeling en technische bagage zal bijdragen aan MeeGo. Het bedrijf hoopt daarmee de technische fundamenten te leggen voor een volgende generatie mobiele platforms en embedded systemen

AMD werkt niet alleen uit liefdadigheid mee aan MeeGo, het heeft er wel degelijk bij te winnen, zoals blijkt uit zijn blogpost: “We zijn blij om bij te dragen aan sectorinitiatieven zoals MeeGo en verwachten dat het besturingssysteem onze plannen met embedded systemen vooruithelpt en marktkansen schept voor onze accelerated processing units [een processor en grafische chip in één].”

[related_article id=”161563″]

Combinatie
MeeGo is een openbronbesturingssysteem gebaseerd op Linux. Het is een combinatie van twee eerdere projecten: Moblin van Intel en Maemo van Nokia.

MeeGo is gericht op mobiele apparaten zoals smartphones, tabletcomputers, embedded systemen en ultramobiele laptops. Grootste concurrent is Android van Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business