Nieuws

Processorverkoop groeit amper

De verkoop van computerprocessors steeg het afgelopen kwartaal met 2,1 procent. Deze groei is lager dan gemiddeld. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC.

Normaal gezien ligt het aantal verkochte pc-processors in het derde kwartaal zo’n tien procent hoger dan in het tweede kwartaal. Ook de omzetstijging zou hoger moeten liggen, op 9 procent in plaats van de 2,5 procent die we dit kwartaal zien.

Tegenover dezelfde periode vorig jaar is er ook een stijging merkbaar. Het aantal verkochte chips lag 8,6 procent hoger en de omzet steeg zelfs met 24,1 procent.

Mager kwartaal
Het derde kwartaal toont een zeer middelmatige groei volgens IDC. De schuld daarvoor ligt volgens de analisten bij de tegenvallende marktvraag in juli en augustus. De computerbouwers hielden immers hun blik star gericht op de marktvraag. Een kleine hapering deed ze al meteen minder processoren bestellen.

Voor het vierde kwartaal verwacht IDC een behoorlijke verkoop. Consumenten zullen nog een jaartje de hand op de knip houden, maar bedrijven gaan wel hun computerpark verversen. Dat zou de groei tot boven de tien procent moeten stuwen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business