MSI's nieuwe reeks van homeplugadapters beloven een snelheid van 1.000 Mbit/s, en dit over een afstand van maximaal 200 meter.

Advertentie

Homeplugadapters zijn kastjes die met elkaar verbinding maken via het stroomnetwerk en zo een netwerkverbinding opzetten. Ze zijn bij uitstek geschikt om zonder het leggen van netwerkkabels of het toevoegen van extra Wi-Fi-apparatuur, delen van je huis vlot te verbinden met het computernetwerk. Een soort van verlengkabel dus, maar dan zonder de kabel.

1.000 Mbit/s
De meeste homeplugs hebben een (theoretisch) maximum van 200 Mbit/s. MSI doet daar nog een ferme schep bovenop: een setje van de ePower 1000HD adapters trekt de maximumsnelheid op tot het vijfvoudige, ofwel 1.000 Mbit/s (1 Gbit/s).

MSI is echter niet de eerste die hompelugs aan gigabit snelheid laat werken. Eerder dit jaar kwam ook Belkin er mee aandraven. Dat product bleek echter niet aan hoge verwachtingen te kunnen voldoen.

De link tussen twee van deze MSI adapters kan nog beveiligd worden via een 128 bits AES-encryptie. Volgens MSI hoef je daarvoor weinig meer te doen dan het indrukken van een knopje op de adapter. Een prijs kon MSI ons nog niet meedelen, maar reken op een bedrag tussen 150 en 200 euro voor een paar ePower 1000HD adapters.

Devolo
In Europa is het Duitse Devolo een van de grootste merken op de markt van homeplugs. Devolo waagt zich echter (nog) niet aan gigabit homeplugs. Pas in het eerste kwartaal van 2011 zal Devolo een 500 Mbit/s snelle homeplugadapter introduceren. Naar eigen zeggen is die in de praktijk zo’n 50 procent sneller dan de 200 Mbit/s homeplugs.

 

Advertentie