Nieuws

iPhone 4-ontwerper aan de slag bij Cisco

Mark Papermaster, de onfortuinlijke ziel die verantwoordelijk was voor de hardware van de iPhone 4, gaat aan de slag bij Cisco Systems.

De 49-jarige Papermaster zal bij netwerkspecialist Cisco toezien op de productie van chips voor netwerkswitches. Volgens The Wall Street Journal was die bedrijfstak in het derde kwartaal verantwoordelijk voor een derde van Cisco’s omzet.

PowerPC
De chipspecialist kan terugvallen op zijn jaren bij IBM, waar hij van 1982 tot 2008 verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de PowerPC-architectuur. Eind 2008 stapte hij onverwachts op om bij Apple aan de slag te gaan.

Dat was zeer tegen de zin van IBM, dat zijn voormalige topman voor de rechter daagde wegens contactbreuk. In april 2009 sloot IBM een overeenkomst met Apple en kon Papermaster zijn taak aan het hoofd van de iPod- en iPhone-afdeling eindelijk aanvatten.

Antennagate
Daar bleef hij tot deze zomer. Papermaster nam ontslag in de nasleep van de mediaheisa rond de antenneproblemen van de iPhone 4. Officieel is hij vertrokken omdat hij zich niet in de bedrijfscultuur van Apple kon vinden en Steve Jobs geen vertrouwen meer in hem had.

Mark Papermaster zal bij Cisco rapporteren aan John McCool, de verantwoordelijke voor de afdelingen datacenter, switches en diensten bij de netwerkreus. Het aandeel van Cisco Systems daalde sinds het begin van het jaar al met 16%.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business