Nieuws

Firefox 4, bèta 7

Firefox 4 is sinds de zevende bètaversie een stukje sneller geworden door een nieuwe Javascript-engine. Daarmee haakt de browser weer aan bij de snellere concurrenten.

Er zijn versies van Firefox 4 bèta 7 voor Windows, Mac en Linux. Allemaal hebben ze Jagermonkey aan boord. Dat is Mozilla’s Javascript-engine van de volgende generatie. Door die nieuwe technologie kan Firefox webpagina’s veel sneller inladen dan voorheen. De openbronbrowser bleek immers achterop te raken tegenover Chrome, Opera, Safari en zelfs de bèta van Internet Explorer 9.

[download_file]

Benchmarks Firefox 4, bèta 7

Interne testresultaten van Mozilla wijzen op grote verbeteringen in het renderen van Javascript.

De nieuwe Firefox is volgens interne tests bij Mozilla tot driemaal sneller dan de huidige versie, Firefox 3.6. Gebruikers zullen een verbetering merken in de opstarttijd, de tijd om een pagina in te laden en de vlotheid van taken die zwaar gebruikmaken van Javascript, zoals spelletjes en applicaties.

Meer verandering in Firefox 4
De snelheidsverbetering is een belangrijke stap vooruit voor Firefox, maar er zijn nog andere verbeteringen. Zo is de hardware-ondersteuning van Firefox 4 verbeterd. De bèta kan de grafische chip van je computer gebruiken om pagina’s sneller in te laden. De hardwareversnelling werkt ook op pc’s met Windows XP en op Macs.

Ook de lettertypes zijn verbeterd in de nieuwe bèta. Firefox 4 ondersteunt nu ook het lettertypeformaat OpenType. Dat stelt websitemakers in staat om de plaats tussen letters aan te passen, ligaturen en alternatieve tekens te gebruiken. Er is ook 3D-rendering via WebGL toegevoegd. Daarvoor heb je dan wel een grafische kaart nodig die OpenGL ondersteunt.

De Windowsversie kun je onder aan dit artikel downloaden. Mac- en Linuxgebruikers volgen de link naar de downloadpagina van Firefox.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business