Nieuws

Google paait personeel om te blijven

Steeds meer Google-medewerkers stappen over naar Facebook of een ander bedrijf. Daarom paait Google hen met geld, veel geld.

TechCrunch bericht dat een staff engineer bij Google onlangs een aandelenpakket met een waarde van maar liefst 3,5 miljoen dollar heeft gekregen in ruil voor trouw aan zijn werkgever. De man werd het hof gemaakt door Facebook.

Naast de recent gelekte loonsverhoging van minstens tien procent en een extra eindejaarsbonus van duizend dollar, kunnen Google-werknemers dus nog meer uit het vuur slepen. Onder meer Facebook, LinkedIn en Twitter maken hen massaal het hof.

De medewerker die de officiële nota over de loonsverhoging naar de pers heeft gelekt, zou ondertussen ontslagen zijn. Dat schrijft CNN Money op basis van bronnen binnen het bedrijf. Een officiële bevestiging is er niet.

Leegloop
De afgelopen weken hebben verschillende toplui Google verlaten. Medeoprichter Chad Hurley stapte op als hoofd van YouTube; Omar Hamoui deed hetzelfde bij AdMob. Lars Rasmussen, het brein achter onder meer Google Maps, gaat aan de slag bij Facebook.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business