Yahoo bereidt zich voor om een aantal werknemers te ontslaan. Eerst was er sprake van 20 procent, maar volgens bronnen ligt 10 procent dichter bij de waarheid. Op TechCrunch staat te lezen dat zo’n 20 procent van het totale aantal werknemers moet verdwijnen. Maar dat cijfer wordt formeel ontkend door Yahoo: “We zijn voortdurend bezig […]

Advertentie

Yahoo bereidt zich voor om een aantal werknemers te ontslaan. Eerst was er sprake van 20 procent, maar volgens bronnen ligt 10 procent dichter bij de waarheid.

Op TechCrunch staat te lezen dat zo’n 20 procent van het totale aantal werknemers moet verdwijnen. Maar dat cijfer wordt formeel ontkend door Yahoo: “We zijn voortdurend bezig met het evalueren van onze kosten in functie van de financiële doelstellingen. Maar een vermindering van 20 procent van ons personeelsbestand is misleidend en onjuist.”

Volgens bepaalde bronnen binnen Yahoo zou het eerder in de buurt van 10 procent komen. De ontslagen zouden hoofdzakelijk in de productafdeling vallen, die onder de auspiciën van Blake Irving staat. In dat deel van Yahoo werken zo’n 6.500 mensen (op een totale Yahoopopulatie van 14.000), en tien procent betekent toch nog altijd een fikse ontslagronde van ongeveer 650 mensen. Sommige functies zouden na deze ingreep ook uitbesteed worden.

Overnamegeruchten
Zelfs al zouden de oorspronkelijke cijfers van TechCrunch lager uitvallen – hoofdredacteur Michael Arrington blijft bij zijn bewering, zelfs na de ontkenning van Yahoo – dan nog krijgt het moreel bij Yahoo een zware klap.

Niet alleen vertrokken er de laatste tijd heel wat toplui, er wordt op Wall Street flink gespeculeerd over een mogelijke overname van Yahoo. Dat verhoogt de druk op topvrouw Carol Bartz om, na twee jaar aan het hoofd van het internetbedrijf, met resultaten te komen.