Nieuws

Multimedia-NAS Synology met slimme afstandsbediening

Synology brengt een complete multimedia-NAS uit voor het bewaren, streamen en afspelen van film en geluid. Een afstandsbediening met USB en een optische S/PDIF-aansluiting wordt als afzonderlijk accessoire geleverd.

De Synology DS211j is een afgeslankte variant van de onlangs geïntroduceerde duizendpoot DS411j en beschikt over ondersteuning voor 3,5 en 2,5 inch harde schijven met een maximale capaciteit van 4 TB. Het apparaat heeft Hybrid RAID-technologie aan boord die bestanden gespiegeld back-upt naar twee afzonderlijke schijven. Er zijn, naast een Gigabit-netwerkpoort, drie USB-poorten voorzien, zodat je ook externe opslag kunt aansluiten.

De NAS is uitgerust met een 1.2 GHz-processor en beschikt over twee ventilatoren van 70 mm voor koeling. De producent zegt dat het apparaat maximaal 20.8 dB geluid produceert en 25W bij actief gebruik vereist.

De DS211j is vooral bedoeld om multimedia te kunnen opslaan en beheren, maar er zijn ook ruime mogelijkheden om ze af te spelen. Via de DS Audio en DS Photo+ -app kunnen Android en iPhone-gebruikers gestreamde muziek afspelen en foto’s bekijken. Er is daarnaast ondersteuning voor UPnP, en DLNA. Direct downloaden is mogelijk dankzij de ondersteunde protocollen BitTorrent, FTP, HTTP, eMule en nzb.

Synology heeft het makkelijk gemaakt om de DS211j van op afstand te bedienen met een apart geleverde afstandsbediening, de Synology Remote. Die werkt met radiosignalen en kan daardoor ook nog gebruikt worden vanuit een andere kamer. Het heeft bovendien een 3,5 mm stereo-uitgang, een USB-poort en een optische S/PDIF-aansluiting.

Zowel deze multimedia-NAS als de Synology Remote zijn per direct beschikbaar in de winkel. Voor de DS211j betaal je 160 euro exclusief btw. De afstandsbediening is verkrijgbaar voor 55 euro exclusief btw.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business