Nieuws

DVDStyler 1.8.2 bèta 4

DVDStyler is een van de zeldzame gratis dvd-authoringtools waar je echt wel wat mee kan. Bijvoorbeeld om verschillende videoclips samen te brengen op één dvd, voorzien van een handig schijfmenu.

Het programma, waarvoor trouwens ook een (onvolledig) Nederlandstalig taalbestand is voorzien, blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Zodra je de tool opstart, wordt je gevraagd aan te geven om welk type dvd het gaat (4,7 GB of 8,5 GB bijvoorbeeld) en welke videokwaliteit je beoogt.

Opties instellen
Verder duid je ook nog het videoformaat (PAL wellicht), de aspectratio (4:3 of 16:9) en het audioformaat aan. Vervolgens kan je een menusjabloon selecteren, maar dit aanbod blijkt vooralsnog behoorlijk mager.

[download_file]

Ook het aantal achtergronden is erg beperkt (achttien stuks) en weinig geïnspireerd. Gelukkig kan je wel eigen afbeeldingen toevoegen; die moet je dan wel zelf nog schalen. Geanimeerde achtergronden worden evenwel niet ondersteund.

Verder kun je nog uit een redelijk aantal knoppen putten. Hiermee kun je dan een opsplitsing in hoofdstukken maken door bijvoorbeeld aan elke knop een andere videoclip te koppelen.

Handig is dat je mediabestanden eenvoudigweg naar het venster van DVDStyler kunt verslepen. Het programma is ook niet echt kieskeurig: alle belangrijke formaten worden ondersteund. Een overzicht hiervan vind je op tinyurl.com/dvdstyler-formaten.

Wachten op rendering
Minpunt is wel dat je blijkbaar het renderingproces moet afwachten voordat je eventuele schoonheidsfoutjes kunt ontdekken. Het resultaat brand je dan naar dvd of giet je in de vorm van een iso-bestand.

Tijdens het genereren van de dvd krijgen we meermaals met een programmacrash af te rekenen. De tool blijkt dus nog niet helemaal goed, maar dat heeft wellicht te maken met de bètastatus. Er bestaat een versie zowel voor Windows, Linux als Mac.

Wel even opletten tijdens de installatie: tenzij je die optie uitvinkt, wordt er een plug-in met een adwaremodule in je browser geïnstalleerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business