Oracle-topman Larry Ellison moest in de rechtszaak over TomorrowNow tegen SAP komen vertellen hoeveel klanten hij door de affaire heeft verloren. Oracle verwacht een schadevergoeding van een miljard dollar van concurrent SAP voor de diefstal van Oracle-gegevens. De diefstal vond plaats toen SAP TomorrowNow overnam, een dienstenleverancier voor Oracle-producten. Toen Ellison in de rechtbank kwam […]

Advertentie

Oracle-topman Larry Ellison moest in de rechtszaak over TomorrowNow tegen SAP komen vertellen hoeveel klanten hij door de affaire heeft verloren.

Oracle verwacht een schadevergoeding van een miljard dollar van concurrent SAP voor de diefstal van Oracle-gegevens. De diefstal vond plaats toen SAP TomorrowNow overnam, een dienstenleverancier voor Oracle-producten.

Toen Ellison in de rechtbank kwam getuigen, werd hem gevraagd of hij het verlies kan becijferen. Ellison wilde aantonen dat het bedrijf twintig tot dertig procent van zijn klanten verloor aan SAP door TomorrowNow.

Maar Oracle verloor helemaal niet zoveel klanten. De topman werd geconfronteerd met een intern Oracle-document dat het niet eens is met de stevige verliezen die Ellison voorspiegelt.

De jury zal nu moeten beslissen of het verlies van zo’n 358 klanten door Oracle echt toe te wijzen is aan TomorrowNow.

Op zoek naar Apotheker
Oracle zou ook graag Leo Apotheker laten oproepen. Hij was topman bij SAP ten tijde van de overname van TomorrowNow. Tegenwoordig is hij de baas van grote Oracle-concurrent HP.

Het enige probleem is dat Apotheker onvindbaar is en dus niet opgeroepen kan worden. Oracle heeft daarom maar privédetectives ingehuurd om hem op te sporen. Als Apotheker niet in de Verenigde Staten is, zal Oracle moeten wachten tot hij weer in Californië aankomt.


Geen velden gevonden.