Het lijkt erop dat de Symbianstichting niet verdwijnt, maar dat ze haar rol wel drastisch verandert. Het zit de Symbian Foundation niet mee: eerst koos Nokia al voor MeeGo in plaats van Symbian als besturingssysteem voor zijn N-reeks, en ook Samsung stopt binnenkort met het ondersteunen van zijn Symbiantelefoons. De stichting ondergaat nu een “strategische aanpassing […]

Het lijkt erop dat de Symbianstichting niet verdwijnt, maar dat ze haar rol wel drastisch verandert.

Het zit de Symbian Foundation niet mee: eerst koos Nokia al voor MeeGo in plaats van Symbian als besturingssysteem voor zijn N-reeks, en ook Samsung stopt binnenkort met het ondersteunen van zijn Symbiantelefoons.

De stichting ondergaat nu een “strategische aanpassing van verantwoordelijkheden”, waarbij ze zich in de toekomst vooral zal bezighouden met het patentenportfolio van het product en de activiteiten rond onderzoek en ontwikkeling.

Het merendeel van de operatie, de eigenlijke ontwikkeling van Symbian, wordt echter overgeheveld naar Nokia vanaf eind maart volgend jaar. De mobieletelefoonexpert bezingt zijn toewijding aan het platform, alleen zal de Stichting haar handen dus van de ontwikkeling afnemen.

Interessant genoeg start deze week de Symbian Exposition in Amsterdam; meer nieuws over de samenwerking tussen beide partijen volgt ongetwijfeld.