Nieuws

Londen krijgt eigen Silicon Valley

Groot-Brittannië krijgt zijn eigen Silicon Valley in Oost-Londen. Volgens premier David Cameron zouden onder meer Facebook en Google willen investeren.

In een toespraak voor ondernemers en industrieleiders kondigde de Britse premier zijn plannen aan voor het gebied rond het Olympisch park en de zakenwijk Shoreditch in het oosten van Londen. Cameron wil er een wereldcentrum voor de technologische industrie uitbouwen.

“Silicon Valley kent de grootste groei en meest technische innovatie ter wereld”, zei Cameron in zijn toespraak. “Maar ik zie niet in waarom dat zo moet blijven.” De wijk Shoreditch is populair bij internetondernemers, en het Olympisch park, waar in 2012 de zomerspelen zullen plaatsvinden, is een uitstekende locatie.

Visumbeleid versoepelen
Om ondernemers naar Londen te lokken zal de regering het visumbeleid versoepelen. Daarnaast worden de wetten rond intellectueel eigendomsrecht herbekeken.

Cameron hoopt op deze manier nieuwe banen te scheppen, schrijft de BBC. Een half miljoen Britse jobs dreigen momenteel te verdwijnen door besparingen in de publieke sector.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business