Nieuws

IMAPSize 0.3.7

Het IMAP-protocol biedt een aantal voordelen die POP niet heeft. Dat het nog uit te breiden is met enkele handigheden bewijst IMAPSize, het Zwitserse zakmes voor IMAP-accounts.

Steeds meer providers ondersteunen IMAP en ook een gratis e-mailservice als Gmail kan ermee overweg. In veel gevallen moet je deze functie echter eerst zelf aanvragen of activeren. Bij Gmail bijvoorbeeld vind je de nodige opties bij Instellingen, Doorsturen en POP/IMAP.

Wat kun je nu zoal doen met IMAPSize? Je kunt er alvast sneller de grootste ruimteverslinders mee opsporen: je leest namelijk in één oogopslag de grootte van elke map af en bovendien kun je de mappen laten inkleuren naargelang de grootte – dat kan zelfs voor afzonderlijke berichten. Met één muisklik zorg je er dan voor dat de inhoud van zo’n map volgens (al dan niet dalende) grootte wordt gesorteerd.

[download_file]

Bijlagen lokaal bewaren
Het is ook zeer eenvoudig bijlagen lokaal op te slaan en uit de online opslagruimte te laten verwijderen. IMAPSize voegt dan automatisch de namen van de verwijderde bijlagen aan de berichttekst toe. De originele berichten worden weliswaar als gewist gemarkeerd, maar nog niet definitief verwijderd. Tenzij je daar zelf expliciet de opdracht toe geeft.

Berichten zelf kun je net zo goed lokaal opslaan in het universele eml-formaat, hetzij individueel, hetzij in batch. Ook het uploaden van .eml-berichten naar je online opslagruimte is mogelijk.

Incrementele back-up
Verder voorziet IMAPSize nog in eenvoudige back-up- en herstelmogelijkheden. Je kunt in afzonderlijke mappen dan wel een heel account in één keer veiligstellen. De tool ondersteunt bovendien incrementele back-ups, wat inhoudt dat na de initiële back-up alleen nog nieuwere berichten worden gekopieerd.

Berichten naar een ander IMAP-account verplaatsen of kopiëren kan eveneens. Verder bevat IMAPSize een ingebouwde viewer evenals een handige zoekmachine.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business