Nieuws

Bill2’s Process Manager 3.4.3.3

Ben je als gevorderd gebruiker snel uitgekeken op het taakbeheer van Windows? Dan heb je aan Bill2’s Process Manager ongetwijfeld een grotere uitdaging.

Het programma, dat zich overigens ook in een ‘draagbare modus’ laat uitpakken, is in eerste instantie in het Frans, maar onder aan het Optionsvenster kun je ook het Engels kiezen.

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een tool waarmee je het CPU- en geheugengebruik (zowel RAM als virtueel geheugen) kunt monitoren en beheren.

[download_file]

Details en geschiedenis
Je krijgt voor elk proces gedetailleerde informatie te zien over het processorgebruik (in procent), de CPU-tijd, de prioriteit en de affiniteit. Verder krijg je per proces de geschiedenis van het CPU-gebruik uitgetekend. Je verneemt tevens het werkelijke geheugengebruik, evenals de piekwaarde.

[related_article id=”160534″]

Ook krijg je alle modules en threads van het geselecteerde proces opgesomd en kun je statistieken opvragen over het gebruik van CPU’s en applicaties.

De tool blinkt echter vooral uit in de controlemogelijkheden. Je kunt op elk moment een proces pauzeren en weer herstarten, of geheel uitschakelen, evenals de prioriteit en affiniteit instellen.

Prioriteit van processen
Ronduit indrukwekkend echter is de mogelijkheid om voor elk proces aparte regels in te stellen. Hiermee kun je bijvoorbeeld de prioriteit en affiniteit aanpassen naargelang het proces in een gemaximaliseerd dan wel geminimaliseerd venster draait. Je kunt allerlei acties laten uitvoeren zodra het proces opstart of afsluit of wanneer het proces te lang inactief is of juist te veel systeembronnen afsnoept.

Dergelijke acties zijn bijvoorbeeld het tonen van een tooltip of het opstarten/afsluiten van dit of een ander proces of programma. Dankzij instelbare kleurcodes kun je in ook in één oogopslag zien welke processen onder zo’n speciale regel vallen.

Het mag duidelijk zijn: deze tool zal vooral tot zijn recht komen in handen van gevorderde gebruikers die finetuning tot op procesniveau willen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business